DREJTIMET DHE PROFILET
Skolla ofron shumëllojshmëri profilesh në përputhje me kërkesat e tregut të punës.
Së shpejti numri i Profileve të ofruara do të shtohet.
Aktualisht shkolla ofron 2 Drejtime mësimore, me Strukturën 2+1+1 vjeçare:
- "Hoteleri-Turizëm"
- "Teknologji Ushqimore"
Profilet qe ofrohen:
Drejtimi mesimor "Hoteleri-Turizem"
- Kuzhinë - Pastiçeri
- Recepsion
- Bar - Restorant
Drejtimi mesimor "Teknologji Ushqimore"
- Përpunim qumështi
- Përpunim brumi
- Prodhim pije alkolike
STRUKTURAT E DREJTIMEVE MESIMORE DHE PROFILEVE PER SECILIN DREJTIM (2012-2013)
1. Plani mësimor në drejtimin “Hoteleri -Turizëm”, Niveli I (Klasa X+XI)
Nr |
Kodi
|
Lëndët dhe modulet mësimore |
Niveli I |
|
Orët javore/vjetore |
||||
Klasa 10 |
Klasa 11 |
|||
A. |
|
Lëndët e përgjithshme (Gjithsej) |
15/17(540/612) |
11/13(374/442) |
1 |
|
Gjuhë shqipe dhe letërsi |
2 |
1 |
2 |
|
Gjuhë e huaj (Anglisht) |
2 |
2 |
3 |
|
Gjuhë e huaj 2 (Gjermanisht/ Italisht) |
2 |
2 |
4 |
|
Qytetari |
2 |
- |
5 |
|
Histori |
1 |
1 |
6 |
|
Matematikë |
2 |
1 |
7 |
|
Fizikë |
2 |
1 |
8 |
|
Kimi |
1 |
2 |
9 |
|
Teknologji informimi e komunikimi |
1 |
1 |
10 |
|
Edukim fizik |
2 |
1 |
11 |
|
Edukim për karrierën |
- |
1 |
B. |
|
Lëndët profesionale (Gjithsej) |
8 (288) |
6 (204) |
1 |
L-13-034-09 |
Organizimi i ndërmarrjeve hoteliere |
2 |
2 |
2 |
L-13-035-09 |
Teknologji e kuzhinës |
4 |
- |
3 |
L-13-036-09 |
Turizmi dhe mjedisi |
2 |
- |
4 |
L-13-037-09 |
Njohuri për pijet |
- |
2 |
5 |
L-13-038-09 |
Trashëgimi kulturore dhe historike |
- |
2 |
C. |
|
Module të detyruar të praktikës profesionale (Gjithsej) |
5 (180) |
10 (340) |
1 |
M-13-761-11 |
Procese përgatitore në kuzhinë dhe gatimi i vezëve |
36 |
- |
2 |
M-13-104-11 |
Përgatitja e buljoneve dhe supave |
36 |
- |
3 |
M-13-762-11 |
Parapërgatitja e restorantit për shërbim. |
36 |
- |
4 |
M-13-109-11 |
Shërbimi i ushqimit dhe pijeve në restorant. |
36 |
- |
5 |
M-13-763-11 |
Mirëmbajtja e mjediseve të hotelit dhe punët paraprake në lavanteri |
36 |
- |
6 |
M-13-764-11 |
Përgatitja e sallatave dhe salcave bazë |
- |
51 |
7 |
M-13-114-11 |
Përgatitja e brumrave |
|
51 |
8 |
M-13-115-11 |
Përgatitja e asortimenteve me mish |
- |
36 |
9 |
M-13-116-11 |
Përgatitja e asortimenteve me peshk dhe prodhime deti |
- |
36 |
10 |
M-13-117-11 |
Përgatitja e ëmbëlsirave të kuzhinës. |
- |
33 |
11 |
M-13-118-11 |
Shërbimi i mëngjesit dhe shërbime të tjera në restorant |
- |
33 |
12 |
M-13-119-11 |
Përgatitja e pijeve të ngrohta në bar. |
- |
34 |
13 |
M-13-765-11 |
Rezervimi, regjistrimi dhe këshillimi klientëve në recepsionin e hotelit |
- |
33 |
14 |
M-13-123-11 |
Larja, tharja dhe hekurosja e biankerive në lavanteri. |
- |
33 |
D. |
|
Modulet e praktikës profesionale me zgjedhje të detyruar (Gjithsej) |
1 (36) |
2 (68) |
1 |
M-13-126-09 |
Pranimi i kërkesave dhe zgjidhja e ankesave të klientit në recepsion. |
36 |
- |
2 |
M-13-127-09 |
Përgatitja e sallës së restorantit dhe shërbimi për festa |
- |
68 |
|
|
Gjithsej A+B+C+D |
29/31(1044/1116) |
29/31(986/1054) |
2. Plani mësimor në drejtimin “Teknologji Ushqimore”, niveli I (Klasa X+XI)
Nr |
Kodi |
Lëndët dhe modulet mësimore |
Orët javore/vjetore |
|
Klasa 10 |
Klasa 11 |
|||
A. |
|
Lëndët e përgjithshme (Gjithsej) |
15/17(540/612) |
11/13(374/442) |
1 |
|
Gjuhë shqipe dhe letërsi |
2 |
1 |
2 |
|
Gjuhë e huaj |
2 |
2 |
3 |
|
Gjuhë e huaj 2 (me zgjedhje të lirë) |
(2) |
(2) |
4 |
|
Qytetari |
2 |
- |
5 |
|
Histori |
1 |
1 |
6 |
|
Matematikë |
2 |
1 |
7 |
|
Fizikë |
2 |
1 |
8 |
|
Kimi |
1 |
2 |
9 |
|
Teknologji informimi e komunikimi |
1 |
1 |
10 |
|
Edukim fizik |
2 |
1 |
11 |
|
Edukim për karrierën |
- |
1 |
B. |
|
Lëndët profesionale (Gjithsej) |
10 (360) |
8(272) |
1 |
L-01-006-08 |
Vizatim teknik |
2 |
- |
2 |
L-05-007-08 |
Higjienë dhe mbrojtje mjedisi |
1 |
1 |
3 |
L-06-008-10 |
Kimi inorganike |
2 |
- |
4 |
L-06-169-10 |
Kimi analitike dhe ushqimore |
- |
2 |
5 |
L-07-009-08 |
Mikrobiologji |
2 |
- |
6 |
L-08-010-08 |
Procese, aparate dhe pajisje tё teknologjisё ushqimore |
- |
2 |
7 |
L-08-011-08 |
Teknologji ushqimore dhe ftohje |
3 |
3 |
C. |
|
Module të detyruar të praktikës profesionale (Gjithsej) |
5 (180) |
10 (340) |
1 |
M-08-017-08 |
Procese përgatitore për përpunimin e frutave dhe perimeve |
54 |
- |
2 |
M-08-018-08 |
Procese përgatitore për përpunimin e miellit për prodhime brumi |
54 |
- |
3 |
M-08-019-08 |
Procese përgatitore për përpunimin e mishit për konsum |
72 |
- |
4 |
M-08-020-11 |
Procese përgatitore për përpunimin e qumështit për konsum |
- |
51 |
5 |
M-08-021-11 |
Procese përgatitore për përpunimin e qumështit për nënprodukte |
- |
154 |
6 |
M-08-022-11 |
Procese përgatitore për prodhimin e pijeve alkoolike |
- |
135 |
D. |
|
Modulet e praktikës profesionale me zgjedhje të detyruar (Gjithsej) |
1 (36) |
2 (68) |
1 |
M-08-025-08 |
Procese përgatitore për përpunimin e drithit për miell |
36 |
- |
2 |
M-08-027-08 |
Procese përgatitore për përpunimin e ullirit për prodhimin e vajit |
- |
68 |
|
|
Gjithsej A+B+C+D |
31/33 (1116/1188) |
31/33(1054/1122) |
Plani mësimor në drejtimin “Recepsion”, niveli II ( Klasa XII)
Nr |
Kodi
|
Lëndët dhe modulet mësimore |
Orët javore/ vjetore |
|
Klasa 12 |
||||
A. |
|
Lëndët e përgjithshme (Gjithsej) |
8/10 |
|
1 |
|
Gjuhë shqipe dhe letërsi |
2 |
|
2 |
|
Gjuhë e huaj |
2 |
|
3 |
|
Gjuhë e huaj 2 (opsionale) |
(2) |
|
4 |
|
Matematikë |
2 |
|
5 |
|
Teknologji informimi e komunikimi |
1 |
|
6 |
|
Aftësi për jetën |
1 |
|
B. |
|
Lëndët profesionale (Gjithsej) |
7 (238) |
|
1 |
L-17-157-10 |
Bazat e sipërmarrjes |
2 |
|
2 |
L-13-192-10 |
Recepsion |
3 |
|
3 |
L-13-193-10 |
Elemente të marketingut të turizmit |
2 |
|
C. |
|
Module të detyruar të praktikës profesionale (Gjithsej) |
12 (408) |
|
1 |
M-13-524-10 |
Rezervimi i klientit në hotel |
153 |
|
2 |
M-13-525-10 |
Pritja dhe qëndrimi i klientit në hotel |
102 |
|
3 |
M-13-526-10 |
Përcjellja e klientit nga hoteli |
102 |
|
4 |
M-13-433-10 |
Komunikimi efektiv në shërbimet hoteliere |
51 |
|
D. |
|
Modulet e praktikës profesionale me zgjedhje të detyruar (Gjithsej) |
3 (102) |
|
1 |
M-13-434-10 |
Llogaritje të kostos dhe të çmimit në hoteleri |
51 |
|
2 |
M-13-528-10 |
Përgatitja e paketave turistike për klientët e hotelit |
51 |
|
|
|
Gjithsej A+B+C+D |
30/32 |
Plani mësimor në profilin mësimor “Kuzhinë-Pastiçeri”, niveli II (Klasa XII)
Nr |
Kodi
|
Lëndët dhe modulet mësimore |
Orët javore/ vjetore |
Klasa 12 |
|||
A. |
|
Lëndët e përgjithshme (Gjithsej) |
8/10 |
1 |
|
Gjuhë shqipe dhe letërsi |
2 |
2 |
|
Gjuhë e huaj |
2 |
3 |
|
Gjuhë e huaj 2 (opsionale) |
(2) |
4 |
|
Matematikë |
2 |
5 |
|
Teknologji informimi e komunikimi |
1 |
6 |
|
Aftësi për jetën |
1 |
B. |
|
Lëndët profesionale (Gjithsej) |
7 (238) |
1 |
L-17-157-10 |
Bazat e sipërmarrjes |
2 |
2 |
L-13-165-10 |
Ushqim |
2 |
3 |
L-13-166-10 |
Elemente të marketingut të turizmit |
1 |
4 |
L-13-167-10 |
Estetika dhe shërbimet speciale në restorant dhe bar |
2 |
C. |
|
Module të detyruar të praktikës profesionale (Gjithsej) |
12(408) |
1 |
M-13-435-10 |
Përgatitja dhe gatimi i asortimenteve bazë në kuzhinë |
69 |
2 |
M-13-436-10 |
Gatimi i asortimenteve të kuzhinës shqiptare dhe ndërkombëtare |
69 |
3 |
M-13-437-10 |
Përgatitja e produkteve bazë dhe asortimenteve të pastiçerisë |
201 |
4 |
M-13-438-10 |
Gatimi i asortimenteve për pritje dhe bankete |
69 |
D. |
|
Modulet e praktikës profesionale me zgjedhje të detyruar (Gjithsej) |
3(102) |
1 |
M-13-433-10 |
Komunikimi efektiv në shërbimet hoteliere |
51 |
2 |
M-13-434-10 |
Llogaritje të kostos dhe të çmimit në hoteleri |
51 |
|
|
Gjithsej A+B+C+D |
30/32 |
Plani mësimor në profilin mësimor “Përpunim Brumi” niveli II (Klasa XII)
Nr |
Kodi
|
Lëndët dhe modulet mësimore |
Orët javore/ vjetore |
Klasa 12 |
|||
A. |
|
Lëndët e përgjithshme (Gjithsej) |
8/10 |
1 |
|
Gjuhë shqipe dhe letërsi |
2 |
2 |
|
Gjuhë e huaj |
2 |
3 |
|
Gjuhë e huaj 2 (opsionale) |
(2) |
4 |
|
Matematikë |
2 |
5 |
|
Teknologji informimi e komunikimi |
1 |
6 |
|
Aftësi për jetën |
1 |
B. |
|
Lëndët profesionale (Gjithsej) |
7 (238) |
1 |
L-17-157-10 |
Bazat e sipërmarrjes |
2 |
2 |
L-08-250-11 |
Teknologjia e përpunimit të brumit |
5 |
C. |
|
Module të detyruar të praktikës profesionale.(Gjithsej) |
12(408) |
1 |
M-08-713-11 |
Prodhimi i miellit |
51 |
2 |
M-08-714-11 |
Prodhimi i bukës masive |
102 |
3 |
M-08-715-11 |
Prodhimi i asortimenteve me miell gruri dhe shtesa |
102 |
4 |
M-08-716-11 |
Prodhimi i asortimenteve të ëmbla me miell gruri |
102 |
5 |
M-08-717-11 |
Prodhimi i bukës me miell misri, thekre, soje dhe miellra të harmonizuar |
51 |
D. |
|
Modulet e praktikës profesionale me zgjedhje të detyruar (Gjithsej) |
3(102) |
1 |
M-08-719-11 |
Prodhimi i biskotave |
51 |
2 |
M-08-720-11 |
Prodhimi i picave |
51 |
|
|
Gjithsej A+B+C+D |
30/32 |
Plani mësimor në profilin mësimor “Prodhim Pije Alkoolike” niveli II (Klasa XII)
Nr |
Kodi
|
Lëndët dhe modulet mësimore |
Orët javore/vjetore |
Klasa 12 |
|||
A. |
|
Lëndët e përgjithshme (Gjithsej) |
8/10(272/340) |
1 |
|
Gjuhë shqipe dhe letërsi |
2 |
2 |
|
Gjuhë e huaj |
2 |
3 |
|
Gjuhë e huaj 2 (opsionale) |
(2) |
4 |
|
Matematikë |
2 |
5 |
|
Teknologji informimi e komunikimi |
1 |
6 |
|
Aftësi për jetën |
1 |
B. |
|
Lëndët profesional (Gjithsej) |
7 (238) |
1 |
L-17-157-10 |
Bazat e sipërmarrjes |
2 |
|
L-08-251-11 |
Teknologjia e prodhimit të pijeve alkoolike |
5 |
C. |
|
Module të detyruar të praktikës profesionale (Gjithsej) |
12 (408) |
1 |
M-08-722-11 |
Prodhimi i verës së kuqe |
85 |
2 |
M-08-723-11 |
Prodhimi i verës së bardhë |
85 |
3 |
M-08-724-11 |
Prodhimi i rakisë nga bërsitë e verës |
51 |
4 |
M-08-725-11 |
Prodhimi i birrës |
68 |
5 |
M-08-726-11 |
Prodhimi i pijeve të forta dhe të ëmbla alkoolike |
51 |
6 |
M-08-727-11 |
Prodhimi i rakisë nga rrushi |
68 |
D. |
|
Modulet e praktikës profesionale me zgjedhje të detyruar (Gjithsej) |
3 (102) |
1 |
M-08-729-11 |
Prodhimi i rakisë nga frutat |
51 |
2 |
M-08-730-11 |
Prodhimi i uthullës nga vera |
51 |
|
|
Gjithsej A+B+C+D |
30/32(1020/1088) |
Plani mësimor për drejtimin “Hoteleri-turizëm”, niveli III (Klasa XIII)
Nr |
Kodi
|
Lëndët dhe modulet mësimore |
Orët javore/ vjetore |
Klasa 13 |
|||
A. |
|
Lëndët e përgjithshme (Gjithsej) |
15/17 (510/578) |
1 |
|
Gjuhë shqipe dhe letërsi |
2 |
2 |
|
Gjuhë e huaj |
2 |
3 |
|
Gjuhë e huaj 2 (me zgjedhje të lirë) |
(2) |
4 |
|
Histori |
2 |
5 |
|
Gjeografi |
2 |
6 |
|
Matematikë |
2 |
7 |
|
Biologji |
2 |
8 |
|
Teknologji informimi e komunikimi |
1 |
9 |
|
Lëndë me zgjedhje të detyruar (Fizikë; Kimi; Biologji; Histori arti) |
2 |
B. |
|
Lëndët profesionale (Gjithsej) |
9 (306) |
1 |
L-17-197-11 |
Bazat e sipërmarrjes |
2 |
2 |
L-05-198-12 |
Mjedisi dhe zhvillimi i qëndrueshëm |
1 |
3 |
L-13-296-12 |
Gjeografi turistike |
2 |
4 |
L-13-297-12 |
Ekonomi e turizmit |
2 |
5 |
L-17-298-12 |
Kontabilitet |
2 |
C. |
|
Module të detyruar të praktikës profesionale (Gjithsej) |
6 (204) |
1 |
M-17-855-12 |
Procedurat pёr krijimin dhe organizimin e ndërmarrjes |
33 |
2 |
M-17-856-12 |
Veprime të blerjes në treg |
33 |
3 |
M-13-857-12 |
Përgatitja e ofertës së ushqimit dhe pijeve në hoteleri- turizëm |
36 |
4 |
M-17-858-12 |
Veprime të shitjes në treg |
33 |
5 |
M-17-859-12 |
Mbyllje vjetore |
33 |
6 |
M-17-860-12 |
Promocioni i produktit dhe i imazhit të ndërmarrjes |
36 |
|
|
Gjithsej A+B+C |
30/32 (1020/ 1088) |
Plani mësimor për drejtimin “Teknologji ushqimore”, niveli III (Klasa XIII)
Nr |
Kodi
|
Lëndët dhe modulet mësimore |
Orët javore/ vjetore |
Klasa 13 |
|||
A. |
|
Lëndët e përgjithshme (Gjithsej) |
15/17(510/578) |
1 |
|
Gjuhë shqipe dhe letërsi |
2 |
2 |
|
Gjuhë e huaj |
2 |
3 |
|
Gjuhë e huaj 2 (me zgjedhje të lirë) |
(2) |
4 |
|
Histori |
2 |
5 |
|
Gjeografi |
2 |
6 |
|
Matematikë |
2 |
7 |
|
Biologji |
2 |
8 |
|
Teknologji informimi e komunikimi |
1 |
9 |
|
Lëndë me zgjedhje të detyruar (Fizikë; Kimi; Biologji; Histori arti) |
2 |
B. |
|
Lëndët profesionale (Gjithsej) |
9 (306) |
1 |
L-17-197-11 |
Bazat e sipërmarrjes |
2 |
2 |
L-05-198-12 |
Mjedisi dhe zhvillimi i qëndrueshëm |
1 |
3 |
L-17-296-12 |
Organizimi dhe ligjshmëria në teknologjinë ushqimore |
2 |
4 |
L-08-297-12 |
Kontrolli tekniko-kimik në teknologjinë ushqimore |
4 |
C. |
|
Module të detyruar të praktikës profesionale (Gjithsej) |
6 (204) |
1 |
M-08-861-12 |
Analizat e ujit të pijshëm |
33 |
2 |
M-08-862-12 |
Analizat e pijeve alkoolike |
33 |
3 |
M-08-863-12 |
Analizat e qumështit dhe të nënprodukteve të tij |
36 |
4 |
M-08-864-12 |
Analizat e drithrave dhe të nënprodukteve të tyre |
33 |
5 |
M-08-865-12 |
Analizat e fruta-perimeve dhe të nënprodukteve të tyre |
33 |
6 |
M-08-866-12 |
Analizat e mishit, sallameve dhe peshkut |
36 |
|
|
Gjithsej A+B+C |
30/32(1020/1088) |